Велизар Енчев: Слави може да отвее системните партии. Патриотите ще гълтат жаби, но няма да се разпаднат (видео)

Истанбулската конвенция става повод за разделение не само в обществтото, но и в рамките на Обединени патриоти. „Ако Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня“, така съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов коментира думите на Валери Симеонов, че референдум за третия пол и гей браковете е „глупотевина“. Колко още ще издържат издържат „патриотичните игри“ на патриотите – темата коментира Велизар Енчев, бивш депутат от НФСБ.

[ad id=“263680″]

Скандалите с Истанбулската конвенция са само буря в чаша вода. Патриотичният фронт е бизнес блок. Това е брак по сметка със системни интереси. Волен Сидеров се опитва да изпере имиджа си, Каракачанов да се хареса на атлантическите ни партньори като военен министър, а Валери Симеонов май излиза като най-откровен, без да съм му адвокат в никакъв случай“, коментира Енчев в ефира на BiT.

[ad id=“218001″]

„През 2014 г. Каракачанов вкара евродепутат с помощта на Бареков и само два месеца по-късно направи коалиция със Симеонов. Това се нарича липса на политическа хигиена. Патриотичният фронт няма да се разпадне – те ще преглъщат жаби и гущери, но ще останат заедно“, убеден е бившият депутат.

https://www.youtube.com/watch?v=OqqArCgNm54

„Системните партии трябва да се страхуват от нещо, а Слави Трифонов дава сериозна заявка. Той има потенциал, способен да отвее тези играчи и да си отидат. Друг е въпросът, че кастингът на Слави е много спорен и абсурден, защото кастинг се прави за артисти, не за политици“, обясни още Енчев.

 


image0 (9K)