Векилска се скита бездомна в Брюксел

Мариана Векилска, която напусна редиците на бТВ в началото на годината, вече е започнала работа в Брюксел. От 14 януари стартирало обучението за новата й длъжност, която е експерт към преговорен екип по въздухоплаването в столицата на Белгия. Условията, които новите работодатели предложили на водещата, били отлични, но не й осигурили жилище, което се оказало огромен проблем за нея.

Ентусиазираната Мариана нямала абсолютно никакво време да се организира и да си намери апартамент под наем още от България и сега тепърва обикаляла по огледи с агенти от кантори по недвижими имоти, пише „Ретро“. На практика журналистката била бездомна и се наложило да гостува в жилищата на свои познати, които се съгласили да я приютят безвъзмездно, докато успее да се установи трайно. Тъй като щяло да й излезе прескъпо да си наеме стая в хотел, Векилска предпочела да се натресе на свои бивши колеги от телевизията, които напуснали медийния бизнес още преди време и емигрирали в Брюксел. Когато до тях стигнал слухът, че и тя е взела решение да търси реализация извън България, веднага се свързали с нея и й предложили любезната си помощ.

За Мариана обаче било от изключителна важност да си наеме свой апартамент в най-скоро време, защото искала да вземе сина си Момчил при себе си. В момента 13-годишното дете живеело вече близо месец далеч от майка си, поверен на грижите на своя татко Симеон и неговите роднини. За него отсъствието на майка му било истински шок, а и тя вече започнала да се измъчва от гузна съвест, че се отдала на амбицията си за бляскава кариера вместо на майчинския си дълг. От следващата учебна година обаче Векилска щяла да придърпа Момчил в Брюксел, като в момента проучвала кои са най-подходящите училища за него.

Най-вероятно той отново щял да бъде записан в частно училище, каквото посещава в момента в България, защото бившата тв звезда изключително много държала децата й да получат възможно най-доброто образование. Самата тя в момента също вземала частни уроци, но по френски език, който се оказало, че ще й бъде нужен, за да води успешно преговорите, които ще й поверяват на новата важна длъжност. Мариана говорела свободно английски, немски и малко руски, но според работодателите те не били достатъчни.


image0 (9K)