Веднъж да дадеш 10 000 на измамници, ама и втори път след час още… Възрастните старозагорци не слушат предупрежденията!

Когато измамниците разбрали, че възрастен старозагорец с доверие „съдейства на полицията за залавяне на престъпници“, те повторили „акцията“ и човекът им дал още пари, че и валута към тях…

На 27 септември в Първо РУ – Стара Загора 72-годишен старозагорец съобщил, че на същата дата, за периода от 14.00 часа до 18.00 часа, е станал жертва на телефонна измама, при която са му взели 18000 лв. и 545 долара.

На домашния телефон на мъжа се обадило лице, което се представило за старши инспектор от криминална полиция и поискало съдействие за залавяне на измамници. След като бил въведен в заблуждение, че съдейства на полицията, потърпевшият пуснал през терасата на апартамента си сумата от 10000 лв. Малко по-късно „полицаят“ отново се обадил и съобщил, че извършителите са заловени, но сумата е недостатъчна, за да бъдат подведени под отговорност и е необходимо да бъдат дадени още пари. Следвайки дадени му указания потърпевшият предал още 8000 лева и 545 долара в плик, който поставил на задна гума на паркиран в района микробус. По случая е образувано досъдебно производство.


image0 (9K)