Веган поиска съседите му да пекат на барбекю в двора само зеленчуци, а месо да готвят на затворени прозорци

Веган от САЩ, който редовно излиза да тича в квартала си, поиска от съседите да спрат да готвят месо на отворени прозорци, защото миризмата за него е твърде натрапчива, пише UniLad.

Имейл, разпространен в социалните медии, за който се предполага, че е изпратен от вегана-бегач до съседите му, предизвика разпалени реакции.
„Като веган бегач винаги ми е трудно през тази част от годината, когато времето се затопля и хората започват да държат прозорците си отворени. Няколко вечери в седмицата излизам да бягам в квартала и това съвпада с часа за вечеря за много от съседите ми и без да искам мога да усетя по миризмата какво готвят”, се казва в писмото на мъжа, който се предполага, че живее в предградие на Сан Франциско, САЩ.
В изявлението си веганът окачествил миризмата на готвено месо като непоносима и изразил надежда, че съседите му ще проявят повече разбиране към растителноядните му навици и ще си затварят прозорците, докато готвят месо, а дворното барбекю ще използват само за печене на зеленчуци.
„Без да конкретизирам, ще кажа, че за мен миризмата от приготвяне на месо и животински продукти е непоносима. Затова ви приканвам да се поинтересувате от движенията, които се борят за правата на животните и да се присъедините към каузата им”, допълва се в текста.

Вместо да пише имейли, преди година веганката Кила Кардън от Пърт, Австралия съди съседа си, заради „непоносима миризма от барбекюто“. Кардън смята, че съседите умишлено опушвали двора ѝ, когато палели барбекюто, и за нея било абсолютно невъзможно да използва задната си градина, пише LADbible.
Съдът на два пъти отхвърлил жалбата и исковете й, още повече, че съседът Тоан Ву и съпругата му преместили барбекюто си от задния двор и забранили на синовете си да играят баскетбол там – те също пречели на Кардън, защото били шумни в играта.
Адвокатът на веганката Джон Хамънд каза, че ще отправят иск и до Върховния съд, което е краен вариант за Кардън, но тя все пак има някаква надежда.
Въпреки това Кардън се закани да продължи борбата си в съдебната зала срещу г-н Ву и семейството му. Г-жа Карден се оплаква и от другите си съседи, заради шумни партита в техния имот. Тези жалби също са отхвърлени като неоснователни от съда.

gospodari.com


image0 (9K)