Вдигната е блокадата край Крушаре

Блокадата,  образувана от протестиращи против мерките срещу разпространението на Африканската чума по свинете, е вдигната.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски съобщи, че движението по главния път Сливен – Ямбол е възстановено, цитиран от „Фокус”.

„Извинявам се на гражданите за търпението, което се наложи да проявят, въпреки сериозните за тях затруднения заради блокадата. Изказвам благодарност за съдействието на кмета на Община Сливен Стефан Радев, на директора на полицията ст. комисар Димитър Величков, на началника на РУ на МВР-Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов, както и на служителите на реда, които бяха на терен”, заяви  Божурски.

След като на 14 август свиневъдите заявиха, че напускат протеста, кметът на Община Сливен Стефан Радев издаде заповед за прекратяването му. Главният път в участъка на сливенското с. Крушаре бе блокиран на 2 август от неколцина протестиращи срещу предприетите мерки в 20-километровите зони около промишлените свинекомплекси.

Областният управител бе инициатор на редица срещи с тях, информира за техните искания пред земеделския министър Десислава Танева и многократно ги призова да спазват законите, като преместят протеста встрани от главния път и освободят движението. По време на протеста не бяха допуснати инциденти по време на протеста.


image0 (9K)