Васил Василев: България няма да поеме председателството на ЕС

България няма да поеме председателството на ЕС, докато Борисов е на власт. Убеден съм в това. Ще се намери някаква форма – нашите ще се откажат или ще ги накарат да се откажат, председателството ни ще се отложи за неопределено време или просто домакинството ни ще бъде символично, сведено до две церемонии по откриване и закриване.

Не ми се струва, че Европа ще приеме да бъде представяна от страна, чието управление е символ на корупция, некадърност, безстопанственост и търговия с влияние. Няма как да стане. Все едно да назначиш най-големия пройдоха за кмет на селото, като предварително знаеш, че след половин година в него няма да остане неокрадена къща.

[ad id=“191641″]

Съберете скандалите само на Борисов-3 и ще се уверите, че те отдавна са прехвърлили критичната точка на допустимост, за която и да е страна в Европа. Ако при това положение Брюксел не отклони председателството от сегашното правителство, това ще означава, че ЕС покровителства днешните управленски практики в България и ги приема за допустими като политически морал и начин на управление в общността.

Трябва да са си плюли в супата, за да го позволят.

pogled.info


image0 (9K)