Варненци ошушкаха старозагорски Нисан на плажната алея в Бургас

Цветан Петров и Стоян Стоянов са задържани на пътя за Варна, след като ченгетата тръгнали по петите им

Районният съд в Бургас остави в ареста двама варненци, арестувани заради обир на старозагорски автомобил Нисан, паркиран край плажната алея в бургаския кв. Сарафово.

51-годишният Цветан Петров и приятелят му Стоян Стоянов са обвинени, че са задигнали чужди вещи от колата – 540 лева, 150 турски лири, 15 ваучера за храна и лични вещи, собственост на семейство Димови, предаде „Флагман“.

След като отарашили колата, се качили в техния автомобил и се насочили към Варна.По пътя, близо до разклона за поморийското село Каменар, обаче били спипани от ченгетата, които намерили част от парите и ваучерите за храна на задната седалка, и веднага закопчали двамата мъже.

Престъплението е извършено на 27 август. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 1 до 10 години.

Според прокурор Мариана Калудова варненците трябва да бъдат пратени зад решетките, тъй като Стоянов е бил задържан преди за кражби в Поморие и Несебър, а справка от криминалното минало на Цветан показала, че въпреки че е реабилитиран за предишни престъпления, той е бил 7 пъти задържан за кражби на територията на Бургас, което според държавното обвинение говори, че двамата мъже продължават да търсят лесен начин за снабдяване на парични средства по незаконен начин и видимо има липса на страх от наказание.

Според защитниците на двамата обвиняеми обаче няма ясни доказателства, че намерените пари и ваучери за храна в колата на Стоянов, са собственост именно на ограбеното семейство. По думите на адв. Веселина Василева потърпевшите са дали различни показания при разпитите, като първоначално изчезналата сума била 140 лева, а след това стигнала до 540 лв. и изчезнала сребърна гривна.

„Никъде в разпитите на свидетелите няма посочен регистрационен номер, което изключва твърденията на държавното обвинение, че Цветан и Стоян са наблюдавали Нисана и са дебнели удобен момент, за да го атакуват”, каза в пледоарията си адв.  Василева.

В съдебната зала стана ясно, че Цветан Петров има действаща фирма и работници, както и достатъчно средства и не би извършил такова престъпление, твърди адвокатът му.


image0 (9K)