Варна получи две национални награди за туризъм

Община Варна бе отличена два пъти по време на връчването на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) на тържествена церемония във вторник.

Първият приз – „Община с най-големи инвестиции в туристическа инфраструктура за 2016г.“, бе връчена от Георги Щерев, зам.-председател на БХРА, на кмета на морската столица Иван Портних.

Гинка Чавдарова – изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, и Бранко Кривокапич – председател на Балканския алианс на хотелиерските асоциации, връчиха втората награда на Варна – „За социализиране на района край Морска гара и провеждане на най-мащабното туристическо мероприятие на 2016 г. – регатата Тол Шипс“.

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри церемонията за връчване на годишните награди на БХРА. Сред гостите на събитието бяха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник-министърът на околната среда и водите – Атанаска Николова, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание Петър Кънев, представители на браншови структури.


image0 (9K)