Ванга спасила сина на Ламбо

Ванга спасила доведения син на Стефан Данаилов – Росен Цанков и със съветите, които дала на актьора буквално върнала момчето от оня свят. Тази съкровена изповед направи Ламбо в автобиографичната си книга „Романът на моя живот”. Малко преди да навърши 30 години Росен, който е син на Мария Данаилова и на първия й съпруг режисьорът Вили Цанков, бил покосен от неизвестна болест и лекарите у нас били безсилни да установят точната диагноза.

С всеки изминал ден младият мъж ставал все по-зле. Актьорът споделя, че накрая единствената надежда за спасение на момчето била Ванга. Всъщност пророчицата, към която той питаел изключително уважение, се скарала на родителите, че Росен не е кръстен и им казала бързо да го кръстят, за да има свой ангел хранител. Малко след кръщенето момчето сякаш възкръснало и оздравяло.

„Отгледах Росен като свой син. През 1964 г., когато се запознах с майка му, той беше съвсем мъничък”, спомни си Ламбо. Двамата се сприятеляват и всъщност, когато е дете, а после и тинейджър Стефан Данаилов е човекът, който се грижи за Цанков и го поддържа мъжки. „Росен мина пред всички стърги на детството. Не сме имали конфликти. Навсякъде го водехме с нас, но той никога не ми каза „татко”. От малък и до ден днешен ме нарича Бос”, разкри семейните отношения майор Деянов.

През 1992 г. Стефан Данаилов и съпругата му преживяват най-трагичния момент в живота си – Росен се разболява и „за часове стана като гумен човек. От Коледа до Великден беше на ръба между живота и смъртта”. „Не знам каква беше тази рядка болест, това чудо, което ни сполетя… Той беше в съзнание, но не знаеше къде е. Не можеше да говори, ръцете му станаха като хриле. Лежеше в болницата, после се върна вкъщи”, върна се назад в годините звездата от „На всеки километър”.

Ламбо и Мери напълно се отчайват. Тогава Светлин Русев им помага да отидат при Ванга. Когато разбира, че Росен не е кръстен „на салата ни направи” по думите на Стефан Данаилов. Той описва пророчицата като много интересна жена. „Как бе, нали трябва Христос да го пази, бе? Как ще го пази, като не го кръстили?!”, скастрила Ванга актьора и жена му. „Мери беше религиозна. Бяха й подарили една старинна руска икона и тя спеше под нея, докато Росен не се оправи”, сподели Ламбо. Майор Деянов бил кръстен малко преди Великден, когато църквата не позволява извършването на това свято тайнство. Но Данаилов измолил специално разрешение от църквата и довел поп вкъщи, за да благослови Росенчо. А самият Стефан Данаилов станал кръстник на доведения си син.

Актьорът е плътно до жена си в битката й за спасяването на Росен. В болницата няма необходимите лекарства и тръби за дишане. „Бог ми помагаше”, казваше заклетият социалист. С връзки той успява да осигури от чужбина скъпи медикаменти, които в крайна сметка помагат на младия мъж да се върне към живота. Малко след това Росен става баща на две прекрасни близначета – Виктор и Александра. Те се обръщат към Ламбо с „дядо”. „На единия си дядо те казваха „дядо Вили”, на другия – „дядо Иван”, а аз си останах само „дядо”. Значи цената ми е най-висока!”, гордееше се приживе Данаилов.

Връзката му с Росен е доста силна, много по-силна отколкото с кръвния му син Владимир, роден от мимолетната му секс афера с Ирен Кривошиева. Всъщност през последните години Ламбо беше най-близкият човек на продуцента, след като той погреба и кръвния си баща Росен Цанков, и майка си Мария. Сега Росен загуби и втория си баща. Стефан Данаилов почина в нощта на 27 ноември от полиорганна недостатъчност, след като последния месец прекара в болница в тежко състояние и бе поставен в медикаментозна кома.

Росен Цанков е един от най-успешните филмови продуценти. Още в зората на демокрацията възпитаникът на ВИТИЗ специалност режисура създава с Димитър Гочев и Димитър Митовски продуцентската компания „Камера”, създала успешните тв сериали „Фамилията”, „Под прикритие”, „Революция Z”. Самият Цанков е натрупал не малко пачки от кино, твърдят запознати. Той даде главни роли на втория си баща в редица от продуцираните от него продукции, с което накара Стефан Данаилов да преодолее стреса след като за пръв път чу тежката си диагноза рак преди няколко години.

BNews.bg


image0 (9K)