Валери Симеонов ще съди медиите, че са го оклеветили и не са се извинили

Вицепремиерът Валери Симеонов ще съди медиите, че са го оклеветили. Пред журналисти той коментира, че не води битки, но си защитава „човешките права“.

„Но си защитавам човешките права, законовите права. Щом медиите не се извиниха, ще се видим в съда, то е ясно“, категоричен е той.

Симеонов взе участие в честванията на 68 бригада Специални сили в Пловдив, информира offnews.bg. Той отказа да коментира коментарите на представители на ДПС, че в парламента патриотите използват езика на омразата.

„На тоя ден да говорим за ДПС ми се струва пошло“. Що се отнася до конкретния въпрос, той посъветва репортерите да направят справка с ДПС какво означава език на омразата.
„Да наречеш някого ксенофоб и фашист също е език на омразата, а на това сме свидетели от влизането ни в 43-ото Народно събрание. Това, обаче, странно не възмущава никого“, заяви той.

[ad id=“255238″]
В понеделник Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който обединява обществените медии в Европа, излезе с позиция срещу политическия натиск, оказван над българските журналисти, и призова политиците да се въздържат от намеса в работата на четвъртата власт.

Въпреки, че делата за клевета са от частен характер, Симеонов заяви, че именно в качеството му на вицепремиер, срещу него е поведена целенасочена медийна кампания с цел да бъде оклеветен.
Последва протест на журналисти пред сградата на Министерския съвет. Премиерът Борисов не е коментирал официално случая досега.


image0 (9K)