Валери Симеонов: Часовникът на ДПС вече върви назад

В последния ден на този парламент, съпредседателят на Патриотичния фронт, Валери Симеонов показа стенен часовник от трибуната.

„Това е часовникът на ДПС,“ каза той. Часовникът на ДПС вече върви назад, благодарение на нас и отброява края на времето“, обяви Симеонов.

„Влязохте 38 депутати, сега сте 30, а в 44-тото Народно събрание се надявам да имате трима, набутани в други партии. Идва вашият час“, каза Симеонов.

После Валери Симеонов изброи каква е била основната работа на ПФ в 43-тото Народно събрание – успели са да ограничат влиянието на Турция във вътрешнополитическия и религиозния живот на страната, ограничили са секциите за гласуване в Турция, въвели са закон за бурките в борбата с радикалния ислям. „Вече никога ДПС няма да е балансьор в Народното събрание“, категоричен беше той.

След забележката на председателят на парламента, Цецка Цачева: „Свалете часовника“ , Симеонов го свали.
Симеонов подчерта, че авторитетът на този парламент е страдал от намесата на премиера Бойко Борисов в неговата работа, а за Цецка Цачева каза, че не е успяла да стане майка на нацията, но е била достойна майка на парламента.

Валери Симеонов поздрави всички колеги за безсънието, стреса, труда – в условията, на които са успели да променят в посока по-добро съществуване на българския народ, но добави, че за съжаление обществото има обратната представа. „Само хората, които не са били част от НС, не знаят какво е“, подчерта той.

И накрая той поиска парламентът да бъде закрит с химна на България, но стана ясно, че по процедура това не е възможно.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)