Валери Симеонов за съставяне на коалиция: С всички ще разговаряме, в зависимост от това как се завърти рулетката

Обединени патриоти са готови да съставят коалиция както с ГЕРБ, така и с БСП, заяви съпредседателя на коалицията Валери Симеонов. Той подчерта, че независимо от това кой ще ги потърси за партньорство- ще има преговори и сравняване на програми.
Според Симеонов, една от основните пречки за коалиция с ГЕРБ са различните позиции за промените в Изборния кодекс.

„Ние искаме да не се допускат повече от шест секции за Турция. Не споделяме и промяната към мажоритарен вот по начина, по който е формиран от въпросите от референдума“, каза съпредседателят на Обединени патриоти пред bTV.

Той уточни, че позициите им с БСП съвпадат по всички основни пунктове.
„С всички ще разговаряме в зависимост от това как се завърти рулетката. Ще постъпим по същия начин като по време на преговорите след оставката на правителството. Хората затова са ходили на избори, за да има правителство“, коментира Валери Симеонов.
По въпроса за коалиция с „Воля“ на Веселин Марешки Симеонов не беше категоричен. „Не знам каква му е идеологическата платформа”, каза той и припомни, че Марешки по-рано отказа да преговаря с него.

Той не е притеснен от ултиматума на Слави Трифонов, който обяви, че ако до две седмици не започне работа по промените в Изборния кодекс за мажоритарен вот, излиза на протест пред парламента.
„Ау, страшно ме уплашихте!“, коментира Симеонов и допълни: „Той, ако имаше кураж да измери и да провери своето влияние над електората, можеше да се яви като самостоятелна политическа партия или кандидат за президент“.
„Това гласуване беше по инерция, когато на хората им бутат още една бюлетина в ръцете“, заяви той по повод резултатите от референдума на Слави Трифонов.
Източник: offnews.bg


image0 (9K)