Валери Симеонов: Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, че съм правил майтапчийски снимки в Бухенвалд

На извънреден брифинг в Бургас Валери Симеонов обяви , че ще заведе дело срещу вестник „Сега“, заради „изопачено“ и „манипулирано“ интервю. Той бе категоричен, че не е изричал думите, сложени в заглавие на статия на медията „Кой знае какви майтапчийски снимки от „Бухенвалд“ имам?!“.

Симеонов смята, че атаката от вестника е както лично срещу него, така и срещу цялото правителство.

„Никога, по никакъв начин, не съм произнасял думите, които са изнесени в това издание, в заглавие, че съм правил майтапчийски снимки в Бухенвалд. Бил съм в Бухенвалд, не мисля, че има човек, който да е бил там и да прави каквито и да било форми на шега или на подигравка“, коментира Симеонов.

Трудно могат да ме вкарат в какъвто и да било антисемитски сценарий, посочи вицепремиерът. Той добави, че това се използвало с политически цели, но го определи като „естествено“ и „нормално“ и че съжалявал, че давал интервюта на всеки, разчитайки на журналистическата коректност. Допълни, че не смята, че имало център на атаката срещу него и правителството.

Относно възможността БСП да му поискат оставката, Валери Симеонов каза:

„Ще се случи, обаче, ако моята оставка бъде поискана от моите партньори на първо място – г-н Каракачанов или г-н Сидеров. Както и от коалиционния партньор. Защото истината е, че и България, и правителството спокойно могат да минат и без Валери Симеонов в качеството му на вицепремиер. По никакъв начин не искам да попреча на успешната реализация на това управление. България има нужда, най-накрая, да има успешно управление“, коментира той.

За подалия си оставка като заместник – министър Павел Тенев, Валери Симеонов каза: „достоен млад човек“ и „много добър специалист“. Посочи, че една нелепа шега нямало място във Фейсбук профила му, но пък те не са го избирали по профил във Фейсбук, а по качествата му.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)