Валери Симеонов защити охраната на Доган и нарече “разрушител” Волен

Бившият министър Валери Симеонов се хвърли на амбразурата в защита на охраната на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, но далеч не направо същото с коалиционния си партньор Волен Сидеров, напротив – дори го нарече “разрушите”. Лидерът на НФСБ проплака пред PIK TV и че последният му коалиционен съвет е бил мощно бойкотиран.

По думите му имало няколко заплахи към Доган, които били аргументирани като рискове за атентат срещу него от чужда държава.

„Колкото и да звучи като в криминални филми, но е така. Това налага ограничен кръг от хора да го охраняват, това обяснява и фактът, че е затворен в сараите. Направих си труда да проверя и сумата за охраната е оказа по-малка от месечната заплата на някои телевизионни водещи. Аз мисля, че е по-добре да си остане там и да стои като парализиран, да не смее да мръдне, отколкото да се случи нещо, което сме виждали да се случва и в развитите страни. Знаете, че има висши политици, които биват застреляни и на улицата, или в колите си. По-добре да си го охраняват там, след като сумите нямат нищо общо например с охраната на Цвета Караянчева, на президента и съпругата му“, заяви Симеонов.

Разривът в отношенията на Валери Симеонов и Волен Сидеров вече е публично явен.

„Лидерът на партия Атака извършва една непрекъсната рушителна дейност в тази коалиция повече от година“, каза пред PIK TV Симеонов и подчерта, че последния му коалиционен съвет е бил бойкотиран. Оттук нататък не я виждам тази коалиция, но пък не може просто така да се прекъсне всичко“, допълни той.

http://BNews.bg


image0 (9K)