Валери Симеонов: Заплахите в Туитър и Фейсбук ще бъдат преследвани от службите

Всички лица, които подклаждат етническа омраза и отправят заплахи за живота във Фейсбук, Туитър и коментари по интернет, ще бъдат преследвани от службите. „Сезирал съм ГДБОП, които са специализирани в тази област. Ще бъдат констатирани лицата и срещу тях също ще бъдат предявени съответните обвинения“, каза вицепремиерът Валери Симеонов.

„Аз бях много неприятно изненадан да видя една бургаска мутра, да вее българското знаме там. Такъв тип хора, аз не мога да определя като националисти, по скоро това са някакви анархисти. Хора, които рушат държавността и малкото крехък баланс останал в нашето общество“, каза Симеонов.

[one_half]

„По никакъв начин не подкрепям присъствието на външни хора в Асеновград, нито агитки, нито някакви рокери и всякакви други формирования, които само могат да доведат до покачване на напрежението“.Симеонов подчерта, че темата Асеновград ще е с развитие – ще бъдат премахнати незаконните постройки, ще има засилено полицейско присъствие докато е необходимо и прочие.

[/one_half][one_half_last][ad id=“232523“][/one_half_last]

„Обръщам ви внимание за различния подход и за незабавната реакция на държавата. В такива случаи обикновено държавните институции, с изключение на полицията, оставаха встрани. Сега не е така. Имаме си една държава, трябва да си я пазим. По никакъв начин да не се допускат сблъсъци, каквито се случват във Франция, Щатите, Великобритания. Самите протести аз ги разбирам, основателни са. Хората търсят активността на държавата и местните власти“, каза още той.


image0 (9K)