Валери Симеонов внася в парламента предложението за спиране на рекламите с хазартни игри

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви в интервю за „Фокус“, че следващата седмица ще внесе в парламента законодателни промени за премахването на рекламирането на резултатите от хазартните игри. Той вече е готов с предложенията, за които съобщи миналия месец. Симеонов добави, че законовите промени са в два закона – в Закона за хазарта и в Закона за радио и телевизия. Така рекламите с победители от хазартни игри няма да бъдат излъчвани по телевизиите, радиата и електронните медии.

[ad id=“225664″]

„И в двата закона премахваме тези угодно приети в по-предни Народни събрания законови текстове и клаузи, съгласно които се разрешава рекламата на наградените, на самото награждаване, на печалбите и т.н. Ще оставим единствено наименованието на играта и тегленето на тиражите – дотолкова, че не става въпрос за някакви нагласени резултати“, обясни той.
Вицепремиерът уточни, че очаква да бъде подкрепен от коалиционния партньор ГЕРБ.

[ad id=“263680″]
През март Валери Симеонов каза, че сегашните клипове на хазартните игри са безобразни и могат да имат пагубно въздействие, защото създават впечатление, че човек може да забогатее без труд. Тогава той в свое интервю даде да се разбере, че изпитва раздразнение от всички реклами, „в които се търкат билетчета“.

Източник: http://www.faktor.bg


image0 (9K)