Валентин Рдев: Няма как на всяка дупка да сложим полицай

Районите, в които няма дежурен инспектор, ще имат достъп до полицейска услуга по всяко време

[ad id=“225664″]

„Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде ще дадем предписания. Там, където полицията види, че има нарушена пътна обстановка и проблеми с настилката, ние ще сигнализираме.“ Това увери вътрешният министър Валентин Радев.

Той съобщи, че е разговарял с колегата си по регионалното развитие Николай Нанков по въпроса за дупките по пътищата, предаде Нова телевизия. В сряда Радев се срещна с кметовете и на населените места в Плевенска област, както и с ръководството на местната полиция. Една от темите е била искането на общините за дежурен полицай 24 часа в денонощието.

[ad id=“263680″]

„Ние не можем да сложим дежурен навсякъде. Професионалното ръководство е направило карта. Ще има разположени мобилни екипи“, уточни той и увери, че районите, в които няма дежурен инспектор, ще имат достъп до полицейска услуга по всяко време.

На срещата е била обсъдена и ситуацията с камерите по пътищата. „Моят акцент беше събираемостта на глобите. Хората трябва да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне. Ние и досега с наличните камери успявахме да установяваме нарушенията“, поясни Радев.

[ad id=“236993″]

Той коментира и казуса с частните охранителни фирми в малките населени места: „Всички критикуват МВР, но искат полиция. Това не е лоша практика. Нека е ясно едно – частните охранители само ще помагат, а полицията ще върши работата“. Предстои във вторник Радев да се срещне и с представители на ловешките власти.

[ad id=“236999″]

Полицаи и чиновници от пътната агенция ще стоят до отворилите се в края на зимата дупки по пътищата и ще помагат на шофьорите да преминават безопасно, докато дупките бъдат запълнени. Тази задача постави вчера премиерът Бойко Борисов на МВР и Министерството на регионалното развитие във връзка с прогнозираното отваряне на много дупки заради резките смени на температурите.

Министрите са били повикани на оперативно заседание, на което да бъдат обсъдени мерки за борбата с битовата престъпност и безопасното предвижване по пътищата, става ясно от публикуваната стенограма.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев бе натоварен и със самостоятелна задача – до месец всяко населено място да има видеонаблюдение или денонощна връзка с полицай.


image0 (9K)