Валентин Радев за затворниците беглълци: Търсим ги! То е като на мач – важно е сърцето!

„Лошата новина ще бъде, ако са у нас, да не направят друга беля“, казва министърът на вътрешните работи

[ad id=“225664″]

„Продължава издирването на двамата бегълци от Софийския затвор“, каза вътрешният министър Валентин Радев в кулоарите на парламента.

На 3 април посред бял ден от Централния софийски затвор избягаха двама рецидивисти – Радослав Ангелов Колев, осъден на 26 години за убийство, и Владимир Пелов Стефанов, осъден на 30 години за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР. Оттогава няма вест за тях.

„Търсим ги!“, каза на представителите на медиите МВР-шефът. Запитан каква е реакцията на премиера, той добави: „Премиерът Борисов реагира като на футболен мач – не е важно дали играем добре, а сърцато!“

[ad id=“263680″]

„Лошата новина ще бъде, ако те все още са в държавата или пък навънка, и направят нещо, на което са способни. Важното е да ги хванем, да не направят някоя и друга беля през това време“, убеден е Валентин Радев.

Министър Радев припомни, че всеки понеделник му докладват оперативната обстановка в страната, включително как върви издирването на двамата бегълци, както и търсенето на убиеца на бизнесмена Петър Христов. Всяка сряда преди началото на правителството заседание същото се докладва на премиера Борисов.

„Всеки напредък, ако потърсим някакъв, има напредък… Всеки понеделник професионалното ръководство отговаря пред мен и премиера докъде са стигнали, работим усърдно. Постоянно на педал сме и се опитваме да стигнем на финала, да ги намерим“, поясни Валентин Радев.

[ad id=“236993″]

Журналистите го попитаха и дали вече са известни родителите на децата, които изрисуваха телата си със свастики.

„Издирваме родителите на децата на стадиона със свастиките“, каза Валентин Радев. И обясни: „Те са малки и явно някой им е казал да го направят. Сега в парламентарна зала ми задават въпроси, които не касаят министерството. Задавате ми въпроси за мачове. Попитайте клубовете и БФС. Ние сме били лошите. Неприятен случай е да се посяга на властта. Човекът има фрактура на дясната подбедрица.“

[ad id=“236999″]

Министърът коментира и друг случай – на полицая с изтеклия бадж. „Според мен това е нагласено. Една обществена поръчка е забавена преди мен по обективни причини и баджът му е трябвало да бъде сменен. Защо не са залепени стикерите, които трябва да бъдат след тези промени?! Това важи за голяма част от служителите. Нямам представа колко полицаи и служители са „невалидни“, но много скоро ще разбера и ще съобщя. Това е поръчка от 2015-2016 година“, каза още Валентин Радев.


image0 (9K)