Важно за работодателите в Стара Загора и региона!

работни места

Уважаеми работодатели,

Вашият успешен бизнес е важен за нас!

Ние Ви предлагаме сътрудничество за осигуряване на необходимата ви работна сила!

Агенцията по заетостта, чрез Дирекция “Бюро по труда”, Ви предоставят безплатни услуги и възможност да:Получите информация за регистрираните търсещи работа лица – по определени професии, специалности, професионален опит, допълнителни умения и компетенции;

Заявите работни места, за които да се обучат или директно да се насочат за работа регистрирани в бюрото по труда безработни лица;

Кандидатствате за субсидии по предпочитана от Вас програма, насърчителна мярка за осигуряване на заетост във вашата фирма на безработни лица; Извършите самостоятелно или със съдействието на бюрото по труда подбор на безработни лица за включване в професионално обучение и/или за насочване към заявените от Вас работни места.

Предстои провеждане на процедура за прием и оценка на заявки за ползване на финансови преференции за обучение или заетост по:

  • Насърчителни мерки за работодатели, които наемат безработни лица: младежи до 29 г. (чл. 36, ал.1 от ЗНЗ), както и младежи с трайни увреждания, вкл. военноинвалиди, от социални заведения, завършили образованието си (чл.36,ал.2);за стажуване (чл. 46 от ЗНЗ);на първите 5 работни места от икропредприятия (чл.50);с трайно намалена работоспособност (чл. 52 от ЗНЗ) самотни родители (осиновители) и/или майки (осиновителки) с деца до 5-год. (чл. 53а от ЗНЗ); над 55-годишна възраст (чл.55а от ЗНЗ);на „зелени работни места“ (чл. 55д от ЗНЗ)
  • Националните програми: за заетост и обучение на хора с трайни увреждания;“Помощ за пенсиониране”;За обучение и заетост на продължително безработни лица.
  • Обучение на възрастни по чл. 63 от ЗНЗ (по заявка от работодател)

Необходимо е да подадете при обявена процедура необходимите за кандидатстване документи. Тя предстои!

Дирекция Бюро по труда-Стара загора


image0 (9K)