Важна информация за шофьорите и собствениците на автобуси и камиони, които пътуват до и през Словения

Словения въвежда от 1 април тази година нова система за електронно таксуване на моторни превозни средства с тегло над 3,5 тона, които се движат по високоскоростните пътища на страната. Това съобщиха от нашето Външно министерство.

[ad id=“263680″]

След 1 април няма да бъде възможно заплащането на пътната такса на сегашните пунктове, както и използването на електронни карти ДАРС и на устройства АВС. Всяко тежкотоварно превозно средство трябва да е снабдено с устройството DarsGo, чрез което ще се начислява пътната такса. Към момента регистрирането и получаването на DarsGo е възможно в сервизите DarsGo. Регистрацията ще бъде възможна и на бензиностанции. Препоръчва се тези, на които се налага да регистрират системата, да сторят това възможно най-бързо, за да избегнат очакваните опашки.

Заплащането на пътните такси по сега действащата система ще се извършва до края на деня, на 31 март 2018-а.

[ad id=“225664″]

Словенските власти подчертават, че при липса на регистрация и устройство ще бъдат налагани глоби както на водачите на автобусите и тежкотоварните автомобили, така и на собствениците на фирмите, които своевременно не са предприели необходимите действия.

Информация за снабдяване с устройството DarsGo може да бъде намерена на Интернет страниците: www.darsgo.si и www.darsgo.si, както и на електронната поща [email protected]


image0 (9K)