Важна информация за българите в Гърция

Много пристанища в Гърция бяха затворени вчера заради силни ветрове и морски бури. Автобуси с туристи, много от които българи, товарни камиони и леки автомобили изчакват до възстановяване на фериботните връзки.

Властите издадоха забрана за движение на всички плавателни съдове в Йонийско море.

Без връзка останаха Корфу, Закинтос и Кефалония, а забраната за движение на фериботи към пристанищата на трите острова още е в сила, информира БНР.

Невъзможно е да се пътува също от пристанище Игуменица, на което чакат много тежкотоварни камиони, автобуси и леки автомобили. Част от направленията от пристанище Патра също не се изпълняват.

В последните часове беше спряно движението на всички видове плавателни съдове от Кавала за остров Тасос. На пристанището изчакват много български коли и автобуси с туристи, които пътуват за Тасос за коледните празници.

На  трите основни гръцки пристанища – Пирея, Рафина и Лаврио, също бше забранено движението на фериботи. На места в Егейско море вълните достигаха до шест метра височина.

Прогнозите са, че от днес вятърът постепенно ще утихне и фериботните връзки ще бъдат възстановени.

В континентална Гърция валяха поройни дъждове. Пътната полиция предупреждава шофьорите да бъдат зключително внимателни.

Засилени са мерките по контрол на пътния трафик в южната ни съседка. В сила е забраната за движение на товарни автомобили по натоварените пътни участъци.

Във връзка с коледните празници гръцките власти  увеличиха охраната на всички места, в които се събират много хора. Хиляди българи пристигат в Гърция за празниците или вече са в южната ни съседка, отбелязва БНР.


image0 (9K)