Важен успех за Берое

Берое победи при гостуването си Витоша Бистрица с 2:1 в мач от XXII кръг на първенството. Победата отново дойде в заключителните минути на мача. Домакините откриха резултата в 3-та минута чрез Георги Амзин, а „Берое“ изравни в 24-та чрез Алиун Фал. През втората част Берое владееше инициативата, но реализира три минути преди края чрез Макоута.

Още в първата минута Крум Стоянов пробва прехвърлящ удар, но Василев улови без проблем.

В 3-та минута обаче домакините излязоха напред в резултата. След изпълнение на корнер топката попадна в Кабов, който центрира в наказателното поле, а там Георги Амзин засече с глава и прати топката в мрежата – 1:0.

Две минути след това Минчев центрира от ъглов удар. Получи се сериозно разбъркване в наказателното поле на „Витоша“. В крайна сметка Ангелов отправи удар, но не намери целта.

В 11-та минута Цветков пробва удар от границата на наказателното поле, но Василев спаси.

Седем минути след това Фуртадо намери Камбуров, който продължи за Стоянов. Бранителят отправи удар от малък ъгъл, но Василев парира. Макоута овладя и центрира, но отново стража на домакините се намеси.
„Берое“ изравни в 24-та минута. Фуртадо отне топката в центъра, напредна и намери Фал, който бе непокрит в наказателното поле. Сенегалецът веднага отправи удар и прати топката в мрежата – 1:1.

Две минути след това Садула отправи опасен удар от около 20 м, но Перниш спаси. В 31-та минута Минчев стреля от дистанция, но Василев улови. Четири минути след това и Котев отправи удар от далеч, но Перниш се намеси.
Минута по-късно Стоянов центрира в пеналта, а там Фуртадо пробва удар от въздуха, но не намери очертанията на вратата.
В 39-та минута Берое организира бърза атака, при която Макоута предостави за Фуртадо, а той центрира в наказателното поле. Там Фал засече с глава, но ударът му рикошира и излезе в корнер.
Минута по-късно Димитров прати топката в мрежата на Перниш след удар с глава, но страничния рефер бе вдигнал засада. В ответната атака Камбуров се размина на сантиметри да засече топката в мрежата от близка дистанция.
Две минути след подновяване на играта Макоута засече с глава центрирана от корнер топка, но тя мина над вратата.

В 51-та минута Камбуров овладя топката в пеналта и копна за Фал, който бе в пеналта и стреля от въздуха, но над вратата.
Две минути след това Туба напредна и намери Камбуров, който изведе чудесно Макоута зад гърба на отбраната, но Василев успя да изпревари в последната секунда халфа на Берое.
На два пъти опасни центрирания създадоха суматоха в наказателното поле на домакините, но техния вратар се намеси в ситуациите.

В 78-та минута Конте центрира в пеналта, където Камбуров засече с глава, но реферът маркира нарушение в атака.
Две минути след това отново Конте центрира от пряк свободен удар, Камбуров стреля с глава, но не намери очертанията на вратата.
Осем минути преди края Зюмбулев също отправи удар с глава след центриране от фаул, но топката мина покрай вратата. В 85-та минута Камбуров свали за Фал, но ударът на сенегалеца бе блокиран. В следващия момент Октавио стреля от въздуха, но топката излезе в корнер след рикошет в гърба на бранител.
Три минути преди края Берое най-сетне успя да реализира. Топката бе центрирана в пеналта, където Конте свали за Макоута. Той веднага отправи много силен и плътен удар, който намери горния ляв ъгъл на вратата – 1:2.


image0 (9K)