Бъчварова: „Нинова и Йотова ни направиха за смях в Брюксел“

„Г-жа Йотова размаха един отговор на неин въпрос от 23 септември. Направихме си труда да видим как е зададен той. Тя пита само за една част от тези пари и получава отговор за тези 108 млн. евро – така, както е попитала. Чете се само първата част от изречението“, каза на пресконференция вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

„Неудобно ни е пред гражданите, че ги занимаваме с тези сметки просто защото тези две другарки не могат да четат официални документи. В целия този процес много пъти обяснихме, че първата сума, която може да бъде отпусната, е в рамките на 101 или 108 млн. и допълнителните 52 млн. ще бъдат договорени с оглед особеностите на проектите, които ще бъдат предоставени“, обясни Бъчварова.

„Вече си мисля, че такава безгранична глупост не може да съществува в този момент с тези аргументи. Може би има умисъл тези пари да бъдат спрени“, добави министърът в оставка.

„В отговора, който е получила от комисаря Аврамопулос се казва, че допълнителните 18,9 млн. евро от Фонд „Убежище и миграция и реинтеграция“ са насочени към оказване на подкрепа за създаване на 3 нови кризисни центъра за настаняване в България, за подобряване на условията за приемане, тя спира да чете дотук, за модернизация и обновяване на един транзитен център, както и за допълнителни мерки за информация и реинтеграция“, обясни още Румяна Бъчварова.

Валентин Радев от ГЕРБ: Отсега още мислим за импийчмънт

Още Румен Радев или Илияна Йотова не са влезли в президентството, а ние вече започнахме да си мислим за импийчмънт, каза на пресконференцията депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по отбрана Валентин Радев, предаде dir.bg.

„Страната ни има най-малко проблем с мигрантите в сравнение със своите съседи. Въобще не сме съгласни да отиваме в числа, които Нинова и Йотова не познават. Да, имаше инцидент в Харманли. Решен е инцидентът. Такива има и в много други държави. Защо е тази истерия и насъскване на хората?“, запита Радев и допълни, че дори не сме в предизборна кампания.


image0 (9K)