Бърни Сандърс призова Кремъл да не се меси в изборите в САЩ

Претендентът за кандидат-президент на САЩ на Демократическата партия Бърни Сандърс призова Москва да не се намесва в изборите през 2020 г., на фона на слуховете за руска подкрепа за предизборната му кампания, съобщават световните агенции.

Бърни Сандърс коментира публикация във в. „Вашингтон пост“ в петък, според която американските власти са го информирали за опити за подкрепа от страна на Москва. За какъв вид подкрепа става въпрос, изданието не уточнява. В отговор Сандърс призова Русия „да не се намесва в американските избори“ и изрази увереност, че ако бъде избран за президент, Съединените щати няма да позволят на други страни да влияят на изборните процеси в страната.

Бърни Сандърс отбеляза също, че статията е публикувана точно сега, за да отслаби позицията му преди важния етап на първичните избори на демократите.

Той потвърди, че е бил информиран „преди около месец“ за възможна намеса на Москва: „Казаха ни, че Русия и може би други държави ще се намесят в тази кампания“. На въпроса защо сега „Вашингтон пост“ публикува материал за това, сенаторът отговаря: „Опитайте се да отгатнете. Остава един ден до първичните избори в Невада. Защо мислите, че това се е случило?“. „Това са „Вашингтон пост“ – добри приятели“, добавя с ирония сенаторът. Снимка: АП 


image0 (9K)