Бързи и качествени действия на полицаите от Първо районно в Стара Загора

Вчера, 24 август, от ОДМВР – Стара Загора съобщиха за кражба от „Мерцедес“, паркиран до хипермаркет в Стара Загора на ул. „Иван Вазов“ Собственикът на колата, 38-годишен старозагорец, е подал сигнала в полицията, която много бързо и качествено си е свършила работата.

При проведените оперативни действия от служители на Първо РУ – Стара Загора са установени извършителите на кражбата – двама перничани: Емануил К. на 38 г. и Росен С. на 43 г.

На 23 август 2017 г. обвиняемите Емануил и Росен набелязали Мерцедеса, паркиран пред магазина. Росен влязъл в автомобила, използвайки техническо средство и взел оставената вътре чанта с лаптоп и други вещи. През това време Емануил се придвижил към него с друга кола, с която двамата напуснали района на паркинга. По-късно били установени и задържани от служителите на МВР.

[ad id=“236993″]

Извършено е претърсване и изземване на веществени доказателства, включително откраднатото от Мерцедеса, разпитани са очевидци. Обвиняемият Емануил К. е криминално проявен и осъждан за кражба, а Росен С. е неосъждан.

[ad id=“225664″]
С постановление на Районна прокуратура – Стара Загора двамата са с мярка „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.


image0 (9K)