Български туристи в Гърция масово се оплакват

В Гърция хотелиерите на Халкидики масово са „надули” цените. На места повишението е двойно спрямо миналото лято, оплакват се масово български туристи, които всеки сезон почиват в южната ни съседка.

„Миналата година за 6 нощувки със закуски на Ситония платихмe 900 лeма за трима. Сега на същото място и по същото време ми искат вече 1400 лева“, разказват летовници.

[ad id=“225664″]

Информацията беше потвърдена и от родни туроператори. Обяснението е краят на дълговата криза в южната ни съседка и повишеният наплив на туристи, съобщава „Телеграф“.

„Определено отчитаме увеличение на цените в Гърция“, коментират туроператори. Преди две-три години те предлагали настаняване в луксозни хотели от 4 и 5 звезди на цената, на която сега вървят двузвездните.

[ad id=“263680″]

Сега също могат да се намерят по-евтини оферти – с около 30% намаление, при записване до определен срок. Така например, за 650 лв. може да отседнете в двузвезден хотел за 6 нощувки в Касандра. Офертата е за двама възрастни и дете до 8 години, като храна не е включена. За 980 лева пък може да си резервирате т.нар. „икономична ваканция“ в двузвезден хотел в Ситония с включени закуски.

[ad id=“237001″]

Освен високите цени в хотелите – всеки, който избере Гърция за лятната си почивка, ще трябва да заплати и нововъведения туристически данък. В зависимост от категорията на хотела – налогът на нощувка за всеки турист е 50 евроцента за еднозвездните и двузвездните хотели, 1,50 евро за тризвездните, 3 и 4 евро съответно за 4 и 5-звездните.


image0 (9K)