Български пощи разпродават имоти на търг

Министерският съвет разреши продажба на имоти, собственост на „Български пощи“ ЕАД.

[ad id=“225664″]

С тайно наддаване на търг ще бъде продаден недвижим имот в гр. Троян, както и поземлен имот в Разград, който представлява една втора идеална част от територия, предназначена за склад, с обща площ 14 155 кв. м.

Чрез търг  ще бъдат продадени и недвижими имоти в гр. Първомай, гр. Доспат, с. Ясна Поляна и с. Горна Росица. На община Димитровград дружеството ще продаде своя дял от общ недвижим имот – сграда със застроена площ 172 кв. м. – на цена не по-ниска от определената от независим оценител.

„Български пощи“ ЕАД ще продаде и три неизползвани помещения от сграда в Сърница на общинската администрация в града, която е и съсобстеник на имота.

[ad id=“236999″]

Дружеството не ползва част от помещенията, които са негова собственост, а в същото време общинската администрация има нужда от допълнителни помещения за осигуряване на услуги на гражданите на Сърница. Продажбата ще се извърши чрез пряко договаряне по цена, не по-ниска от определената от независим оценител.

Също така „Български пощи“ ЕАД ще продаде на Агенция „Митници“ дела си от административната сграда на територията на ГКПП „Калотина“. Имотът е със застроена площ от 41 кв. м и не се ползва от дружеството.

Съсобственикът Агенция „Митници” е направил предложение за покупка във връзка с изпълнението на проект „Реконструкция на ГКПП-Калотина” и предвиденото разширяване на трасето за влизащи автомобили.

profit.bg


image0 (9K)