Български младежи са пострадали при експлозията край летището в Болоня

Българските ученици, пострадали при взрива край Болоня, са осем, като трима от тях са все още в болница, съобщи за БНР почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини.
Български ученици са сред пострадалите след експлозията край летището в Болоня

[ad id=“225664″]

От по-сериозно пострадалите 17-годишно момче е в болница в Чезена с обгаряне на краката. Други двама младежи са в настанени в болница в Болоня.

Децата са от професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в град Силистра. По-голямата част от пострадалите са с леки наранявания.

Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, сред които няма пострадали.

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини тази вечер ще посети болниците в района, където са настанени българските младежи заедно с преводач от български език, за да получи по-изчерпателна информация за състоянието на учениците. Установен е контакт с родителите на децата.

Допълнителна информация може да бъде получена на дежурния телефон на Генералното ни консулство: 00393337826043.

[ad id=“263680″]

По информация на италианските медии най-малко двама души са загинали при експлозията край Болоня, която стана след като автоцистерна се вряза в камион, спрял внезапно заради задръстване. Ранените са най-малко 55-има. При взрива са се изпочупили прозорците на близките постройки. Срутила се е част от мост над магистралата.


image0 (9K)