Български жрици на любовта държат Улицата в Брюксел

Знаем, че „мадам” са бивши жрици на любовта минали в пенсия, но вече има по-различен профил на съдържателките на публични домове.

[ad id=“225664″]

Това показва разследване на Нова телевизия на Улицата на проститутките в Брюксел.

Докато европейските чиновници коват директиви в Брюксел, момичета предимно от България и Румъния законно проституират там.

Жените, на които момичетата казват „мадам”, не са бивши проститутки, а нормално изглеждащи жени на средна или над средна възраст. Изглеждат като блага баба, леля, стринка. Самите те твърдят, че са обикновени чистачки, въпреки че понякога службите се усъмняват в това.

След операция в Тутракан се оказва, че българки са на средно мениджърско ниво в бизнеса с жива плът.

Една „мадам“ от Тутракан, 76-годишната Стефка, която стана известна при спецакция в града, разказва, че е пенсионирана банкова чиновничка. Работила на валутно гише, а последните 15 г. работи в Брюксел като „мадам“.

[ad id=“236993″]

Казва, че не е знаела, че в Брюксел се предлагат такива неща.

„Аз нямах идея, че в центъра на Европа се предлагат такива неща. Става въпрос за улица Скот, на която момичета предлагат платени секс услуги“, разказва тя.

„Цялата улица е почти с българки“, твърди друга.

„Но от нашия град са над 20 жени“, уточнява „мадам“ от Тутракан.

„Работата не беше законна. Аз бях „мадам“ от 2006-а до 2007-а, но официално бях чистачка. Разбрах, че ще работя като „мадам“ едва, когато пристигнах там и бях шокирана. Исках да си тръгна, но така или иначе, останах.

Улица Скот се намира до гара Север в Брюксел. И докато Докато европейските чиновници коват директиви, момичета предимно от България и Румъния законно проституират.

„Тук се толерира проституцията и тук работят 110-120 „мадам“ на улицата, но от нашия град са над 20 жени. Има „мадамки“ от Стара Загора, Варна, Силистра, Кърджали, Шумен…Българките са най-много“, казва  Стефка.

По думите й на улицата има около 55-60 бара, в които работят общо към 300 момичета.

„Посрещаме клиентите, правим им кафенце и почистваме“, разказва друга.

76-годишната Стефка от Тутракан разказва, че е пенсионирана банкова чиновничка. Работила на валутно гише, а последните 15 г. работи в Брюксел като „мадам“.

„На улицата не съществуват никакви правила. Принципът тук е кой как се уреди“, казва тя.

Тя отрича да е лидер на престъпна група, в каквото я обвиняват при акция в Тутракан.

„Ние сме просто чистачки“, казва тя. В Брюксел като „мадам“ работи и нейната снаха, бивша учителка. Тя стига в Брюксел година след нея след като остава без работа и заболява от рак.

Разказва, че е била шокирана, когато разбира, че трябва да работи в публичен дом, но все пак остава.

По думите й в момента там работят около 100 българки като „мадам“ и това показва какви лидери на мафиотска група са, щом нищо не се е променило там, когато те са тук.

Това е видимата част на организацията, а невидимата продължава да бъде сутеньорът, като на най-високото ниво са около 60 души, които имат издаден лиценз, че имат право да ползват въпросните сгради за публични домове.  Те са основно албанци с белгийско гражданство, показва разследването на Миролюба Бенатова.


image0 (9K)