Българският патриарх Неофит и руският Кирил отслужиха благодарствен молебен за 3 март

След великолепно изпълнение на „На многая лета“ главата на Българската православна църква поздрави българите с големия празник и изрази признателността ни към героите, паднали за свободата на България

[ad id=“225664″]

Двама патриарси за пръв път в историята отслужиха Благодарствен молебен по повод юбилейните тържества в Храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. Българският патриарх Неофит пожела на българите да празнуват 3 март с радост, слънце в душата и в живота си и да се радват на извоюваната свобода.

На днешния Национален празник на България патриарх Неофит и Московският и на цяла Русия патриарх Кирил, който заедно с църковна делегация е на тридневно посещение у нас, пристигнаха в храм- паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, където бяха посрещнати от Старозагорския митрополит Киприан, предаде Канал 3.

[ad id=“236993″]

Двамата църковни глави отслужиха благодарствен молебен. След великолепно изпълнение на „На многая лета“ главата на Българската православна църква поздрави българите с големия празник и изрази признателността ни към героите, паднали за свободата на България.

За молебена в храма бяха и президентът Румен Радев, както и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.


image0 (9K)