Българските превозвачи на протест в Брюксел

Българските превозвачи излизат на протест в Брюксел срещу подготвяните регулации в пакета „Мобилност 1“. Според бранша приемането им въвежда двойни стандарти в общността и може да унищожи транспортния бизнес у нас, съобщава БНТ. Министърът на транспорта Росен Желязков ще присъства на днешното заседание на Транспортната комисия към Европейския парламент в Брюксел и ще проследи гласуването на пакета „Мобилност“.

Българската държава се солидаризира с протеста на българските превозвачи, които се очаква да бъдат подкрепени и от колегите им от Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия и Ирландия. Като израз на тази солидарност сутринта, преди заседанието на Комисията, министър Желязков ще подкрепи с присъствието си протестите на българските превозвачи на площада пред Европейския парламент в Брюксел.

360 протестиращи ще пристигнат с два чартърни полета в белгийската столица, а към тях се очаква да се присъединят българи, живеещи в региона, както и румънски, латвийски и унгарски превозвачи.

Вчера транспортният министър Росен Желязков и нашите евродепутати се опитаха да привлекат възможно най-много европейски политици към българската кауза. Доколко разговорите им са били успешни ще се види от днешното гласуване в Транспортната комисия.


image0 (9K)