Българо-румънски екип срещу незаконен износ на живи животни през Дунав мост

Съвместен българо-румънски екип ще работи срещу незаконен износ на живи животни или при епидемична опасност от двете страни на река Дунав.

[ad id=“225664″]

Конкретни механизми за сътрудничество в тази посока вече са обсъдени между представителите на Областната дирекция по безопасност на храните в Русе, Ветеринарна агенция за безопасност на храните в Гюргево и представители на Гранична полиция от двата града, предава БНТ.

При засичането на такъв внос без необходимата документация ще бъдат предприемани мерки за конфискацията и унищожаването им, както и санкциониране на нарушителите.

Предвид това обаче от Областната дирекция по безопасност на храните е отчетено, че в Русе липсва инсинератор, в който да бъдат изгаряни храните.

[ad id=“236993″]

Институциите на двата града са обсъдили  възможностите за инвестиции в биологичното земеделие, развитие на агротуризма, възможности в земеделието за млади абитуриенти, както и способи за повишаване квалификацията на заетите в земеделска дейност, а също и по-широката употреба на „зелени“ енергийни източници в селското стопанство.


image0 (9K)