Българка от Холандия: НЕ давайте тази храна особено на малки деца, възрастни и болни!

Родната кулинарка Мариела Нордел, която нашумя покрай кулинарното риалити „Мастър шеф“, разкри ужасяваща тайна за храна, която е сред основните в хранителните магазини не само в България. Тя предупреди, че в пастата експерти от ЕС са открили високо съдържание на съставка, предизвикваща рак. Ето какво написа тя на страницата си във Фейсбук:

--000444--

Особено за малките деца, подрастващите и старите хора.
Съпругът ми е производител на месо в Холандия и неговите заводи подлежат периодично на проверки от Държавната им агенция по безопасност на храните. В тази връзка той и другите производители на храни получават всяка година рапорт за изследвани стоки и групи продукти в различни страни от ЕС.

[ad id=“263680″]

Тази година са проучвали пастата – спагети, макаронени изделия, лазаня и подобни в Италия, България, Гърция, Германия и Холандия – страните се подбират на случаен принцип. Мостри се взимат от абсолютно всички марки – скъпи, евтини, био, еко и прочие, от абсолютно всички вериги магазини.

Показа ми графиката с резултатите – с изключение на 2 бранда в Италия, които не се експортират, но са само за местния пазар, във всички други – бг, гръцко, холандско, немско, италианско производство, фигурират ужасно високи количества MOSH – съставка, която е пряко отговорна за развиването на ракови заболявания! Докладът е внесен тази сутрин в агенцията им с препоръка да се уведоми правителството и да се вземат мерки.

Много вероятно е от холандската търговска мрежа до 2-3 седмици да се изтеглят всички досега продавани марки макаронени изделия и да се забрани тяхната консумация до промяна на политиката на производителите им. Това е за сега конфиденциална информация, до която журналистите все още нямат достъп.

[ad id=“218548″]

..

Но аз се чувствам длъжна да информирам моята аудитория да не консумират повече какъвто и да е тип паста от суперите. Не я давайте особено на малки деца, възрастни и болни. Най-добре е да си я приготвяте вкъщи сами – не отнема много време, евтина е: трябват ви на 100 гр брашно 1 яйце плюс 1 жълтък, 1-2 сл зехтин, сол на вкус и малко вода – да получите твърдо тесто. После го увийте във фолио и оставете в хладилника за час, а след това го минете през машинка за паста или го разточете на тънък лист с точилка. Нарежете в желаната форма и сварете във вряща и подсолена вода. Но не рискувайте здравето си!

Източник: politikata.net

 


image0 (9K)