Българка е сред задържаните в акцията срещу калабрийската мафия Ндрангета в Италия

Българска гражданка е задържана при мащабна полицейска операция в Италия. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

В късните часове на 19 декември по международните канали за полицейско сътрудничество и обмен на информация в МВР са получени данни за арестувана при операция в Италия българска гражданка. Към момента не се предоставя допълнителна информация, тъй като действията по разследването са в ход, уточняват от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Според информация в местния сайт calabria7.it, задържаната българка е Живка Танева Димитрова. Тя е под домашен арест. Ролята й в престъпната организация не се съобщава, пише БЛИЦ.

По-рано днес стана ясно, че властите в Италия са арестували 334 члена на калабрийската мафия Ндрангета, включително и политици, адвокати, счетоводители и служители на държавната администрация. Операцията е проведена в ранните часове на деня. Задържани са хора от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa в Калабрия, България, Германия и Швейцария.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов на свой ред заяви, че до този момент на територията на България няма извършени арести по искане на италианските служби. „В непрекъснат контакт сме с италианците не само по такива случаи, а и по други, които се развиват в момента – чисто като обмен на информация. Но досега не са искали от нас информация. Нямаме данни те да развиват дейност на територията на България, нямаме данни и за български граждани“, категоричен бе Маринов.

blitz


image0 (9K)