Българи смъкнаха шестима англичани от самолет заради подозрение, че са заразени (Видео)

Българи принудиха шестима англичани да слязат от борда на самолета заради опасения, че са заразени с коронавирус, съобщи OFFNEWS

Полетът по линията София-Лондон излетя от софийското летище „Враждебна“ в 20 часа в сряда без англичаните.
Курортният град Банско е под пълна блокада, влизането и излизането в него е забранено, след като английски ски турист зарази с коронавирус трима българи.

Заразеният англичанин е в болница, но без знанието на властите другите от групата му бяха настанени от туриоператора в хотел до Лъвов мост в София, където да чакат полет за родината си.

Това предизвика гнева на премиера Бойко Борисов, който обвини туроператора в безотговорност, а по негово нареждане пред хотела беше поставена полиция, която да блокира всякакво влизане и излизане от хотела.

Борисов каза, че всички те ще бъдат натоварени на автобус и закарани на летището, когато за тях дойде чартър.

Не е ясно дали свалените от самолета англичани са от тази група, но е очевидно, че останалите пътници си мислят точно това.

На друго видео, направено няколко минути по-рано се вижда как чакащи на Терминал 1 пътници вдигат скандал на служители на летището, защото са допуснали смесване на две опашки от чакащи. Според пътниците англичаните са именно туристите от Банско, които са чакали своя чартър, но той не е дошъл.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=aKCbpMXuJD8&feature=emb_logo

След като шеф на летището идва на място и потушава скандала обаче се оказва, че шестима от англичаните са качени на борда на самолета. Тъй като самолетът е полупразен, един от тях предлага на българите да се разделят – англичаните да седнат отпред, българите отзад, а помежду им да останат 8 свободни реда.

Българските пътници обаче не се съгласяват с предложението и настояват капитана да вземе решение. Заради един болен беше поставен под карантина цял град. Разбирам, че искате да се приберете у дома, но тук сме 150 души и всички имаме семейства, казва един от българите.

Полетът ще продължи без съответните пътници, е решението на капитана.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=-5_oV9UjPVU&feature=emb_logo


image0 (9K)