Българи са били поробени във ферма във Великобритания

Външно министерство чрез посолството ни в Лондон е отправило запитване до британските власти по повод информацията на BBC, че британската полиция е открила ферма, в която са работили като „бели роби“ около 200 имигранти от България, Румъния, Полша и Литва. До момента не е получен отговор, информира news.bg.

[ad id=“263680″]

„Това със сигурност е една от най-големите операции, в които сме участвали“, съобщиха британските власти, цитирани от „Ройтерс“.

Полицията на Острова е арестувала трима души. Те са заподозрени в поробването на 200 имигранти във ферма за цветя в Корнуол, Южна Англия.

Работниците – най-вече мъже от Литва, Румъния и България, към момента получават помощ от благотворителни организации, съобщава местната полиция.

Работниците, които съобщят, че са поробени и искат помощ, ще получат консултации, правни и имиграционни съвети и жилища. Това твърди Катрин Тейлър от благотворителната организация „Спасение“. „Жизненоважно е всички жертви да имат достъп до безопасна и поддържаща среда и да получат помощта, от която толкова се нуждаят и заслужават“, допълва тя.

[ad id=“225664″]

Във Великобритания най-малко 13 000 души са жертви на принудителен труд, сексуална експлоатация и домашно робство. Това твърди британското правителство, но полицията смята, че жертвите вероятно са много повече.


image0 (9K)