Българи може да бъдат екстрадирани от Великобритания заради източване на COVID-помощи

Както ЗАРАТА съобщи в началото на седмицата, българи са заподозрени в злоупотреба със средства, предназначени за помощи за справяне с последиците от коронавируса във Великобритания: Български банди присвоили британски помощи за засегнати от кризата с коронавируса

„Имаше одит на една от програмите и наистина ставаше въпрос за отклонени неправилно средства, за над 26 млрд. паунда. Смята се, че става въпрос за организирана престъпност“. Това обяви пред Нова телевизия Павлина Трифонова, която е кореспондент на „24 часа“ в Обединеното кралство.

„Помощите се отпускат на юнашко доверие. Хората и фирмите пращат декларации. Има система, която позволява това да стане онлайн. Проверките не могат да бъдат направени в момента, в който кандидатстваш. Много се изкушават да казват, че не работят, а всъщност не е така. Това е лесно доказуемо. Тук действа електронно правителство и може да се намерят проверки в реално време. Ако тук те хванат, те чака много строги наказания. Българите може дори да бъдат екстрадирани“, твърди Трифонова.

По думите й ситуацията с коронавируса във Великобритания се влошава. Новите случаи само за ден са 17 000, а на починалите – 148.

„Вероятно ще се наложи национална блокада. Има градове, особено студентските, които са под блокада. Полицията на няколко пъти прекрати купони на младежи“, поясни Павлина Трифонова.

 

 


image0 (9K)