Българи във Валенсия гневни: За какво ни е прокурор за консул!

Българи във Валенсия започнаха подписка срещу обявената от Министерството на външните работи номинация на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул на страната ни в испанския град. Мотивът на външно министерство за излъчването на Георгиев за поста е владеенето му на испански език и добрата му работа с правоохранителните органи.

„Идеята за петицията беше, че досега в консулството ни винаги е имало много грамотни хора. Допреди дни не бях чувал за този човек“, заяви в ефира на БНР Пеци Петров, един от инициаторите на петицията.

„Идеята за петицията беше, че досега в консулството ни винаги е имало много грамотни хора. Допреди дни не бях чувал за този човек“, заяви Пеци Петров, един от инициаторите на петицията.

„Българската престъпност спрямо останалата в Испания е почти нулева. Ние сме хора, които живеем и работим нормално. За какво ни е прокурор тук“, допълни Петров.

Той сподели, че като администратор на различни страници в мрежата вижда много голяма подкрепа от хората и допълни, че до този момент към недоволството на сънародниците ни няма реакция от българските институции.

Цялото интервю можете да чуете тук

 

 


image0 (9K)