България 13-а в света сред най-спокойните за живот страни

Индонезия е най-спокойната за живот страна в света, следвана от Австралия, разкрива ново проучване, цитирано от Daily Mail.

Изследователите съставят списък на най-лежерните нации, като анализират редица фактори, включително личните права на гражданите, шума и светлинното замърсяване, температурите, броя на официалните празници и броя на спа курортите.

Третото място в класацията е за Исландия, следвана от Нова Зеландия на четвърто и Шри Ланка – на пето.

Проучването, проведено от lastminute.com, установява, че Индонезия е с най-висок рейтинг със своята брегова линия с дължина от над 88 031 км, което означава, че плажът никога не е твърде далече.

Освен това страната разполага с над 186 зелени зони и средна температура от 25 градуса по Целзий, което я прави идеалното място за наблюдение на вълните.

Класираната на второ място Австралия пък дава на работещите средно 30 дни платен годишен отпуск, има над 40 233 км брегова линия и има 187 зелени зони.

Въпреки че средната температура в страната е 1.75 градуса, Исландия се нарежда на третото място със средно 36 дни годишен отпуск за работещите, както и заради факта, че е едно от най-добрите места в света, на които можете да се насладите на Северното сияние.

Нова Зеландия е похвалена от своите граждани, получаващи около 31 дни годишен отпуск, така че да могат да се насладят на нейните 253 зелени зони и на 24 140 км брегова линия.

Шри Ланка заема петото място със средни температури от почти 27 градуса, буйни дъждовни гори и граждани, които се радват на средно 40 дни почивка.

На шесто място е Кипър, следвана от Филипините (7), Гърция (8), Индия (9) и Мавриций (10).

Топ 15 се допълва от Коста Рика (11), Португалия (12), България (13), Хърватия (14) и Испания (15).

1. Индонезия

С над 88 031 км брегова линия, плажът никога не е твърде далеч в Индонезия. Страната се гордее с над 186 зелени зони и средна температура от 25° C.

За тези, които обичат да гледат вълните, това е една от най-добрите дестинации в света за тази дейност.

2. Австралия

Със средно 30 дни годишен отпуск, над 40 233 км красива брегова линия и 187 зелени зони, австралийците живеят в идеалното място за отмора.

3. Исландия

С най-ниските нива на шумово и светлинно замърсяване в списъка, Исландия е чудесно място да си поемете чист въздух.

Въпреки че средната температура е едва 1.75 градуса, тази нация се радва на 36 дни платен годишен отпуск всяка година и се наслаждава на един от най-големите природни феномени в света – Северното сияние.

4. Нова Зеландия

С наистина зашеметяващ пейзаж, не е чудно защо Нова Зеландия е избрана за декор на филми от рода на „Властелинът на пръстена“.

Жителите й получават около 31 дни годишен отпуск, за да могат да се насладят на 253 зелени зони и над 24 140 км брегова линия.

5. Шри Ланка

Този тропически рай заема петото място със средни температури, достигащи почти 27 градуса, буйни дъждовни гори и най-големия платен годишен отпуск сред всички страни в класирането – 40 дни.

6. Кипър

Според местната легенда, митичната богиня на любовта Афродита е родена на бреговата линия на Кипър, което я прави едно от най-величествените места на острова.

Кипърците се радват на средни температури от 18 градуса, 34 дни годишен отпуск и зашеметяващи плажове.

7. Филипини

Известна с красивите си плажове, Филипините съчетава жизнеността на местната култура и спокойствието на естествената й красота.

Разполага с над 57936 км брегова линия, дива природа и изобилие от природни резервати.

profit.bg


image0 (9K)