България ще играе контрола срещу Русия

Националният отбор по футбол на Русия ще играе приятелски мачове с Полша и България, потвърдиха от пресслужбата на представителния тим на Русия, цитирана от ЗАРАТА.

Двубоят с Полша е планиран за 1 юни, а на 5 юни Сборная ще се пробва и срещу България. Срещата с поляците ще се проведе на техен терен във Вроцлав, а тази с четата на Ясен Петров – в Москва. С тези проверки Русия ще загрее за европейското първенство. Тимът на Станислав Черчесов е в група с Белгия, Дания и Финландия. Турнирът трябваше да се състои през 2020 г., но бе отложен заради пандемията от коронавирус.

На 1 юни „лъвовете“ пък ще гостуват на Словения, а на 8-и ще изиграят престижна контрола със световния шампион Франция на „Парк де Пренс“. Спарингът е част от подготовката на „петлите“ за европейското първенство, което стартира на 11 юни и приключва месец по-късно. Франция попадна в най-тежката група – в нея са още Германия, Португалия и Унгария. Първият мач на селекцията на Дидие Дешан е на 15 юни в Мюнхен срещу Бундестима.


image0 (9K)