България продължава да бие по пътя си към Токио 2020

 

Националният отбор по волейбол на България постигна втора поредна победа на последната европейска квалификация за олимпийските игри в Токио през лятото.

След вчерашната великолепна победа над фаворита за спечелването на турнира Франция, възпитаниците на Силвано Пранди разбиха тима на Нидерландия с 3:0 гейма (25:19, 25:16, 25:15 т.).

Двубоят се проведе в легендарната зала „Макс Шмелинг Хале“ в германската столица и бе излъчен пряко в ефира на БНТ 3.

В началото двубоят бе равностоен и вървеше точка за точка, но фантастичните блокади на Виктор Йосифов, Тодор Скримов и Теодор Тодоров тотално неутрализираха набезите на нидерландските волейболисти и така се стигна до поредица от последователни точки в полза на нашия тим, за да може българите да затворят първия гейм с 25:19 точки.

Вторият гейм в срещата започна така, както завърши първият – с голямо надмощие на „трикольорите“. Атакуващата мощ на Цветан Соколов, убийствените пайпове на Тодор Скримов и непробиваемите блокади на Теодор Тодоров допълнително утежниха положението на възпитаниците на Роберто Пиаце. В крайна сметка българите подобриха постижението си от първия гейм и затвориха втория с резултат 25:16.

Тук някъде и надеждите на нидерландците да извлекът нещо от този мач тотално се изпариха.

В третият и последен гейм за този мач националите намалиха темпото, но това им бе напълно достатъчно, за да го спечелят с 25:15 точки.

По този начин България взе своето срещу Нидерландия непосредствено преди важния сблъсък с действащия европейски шампион Сърбия.

Във временното класиране на група „B“ от турнира в Берлин отборът на България е на първо място с актив от 5 точки, следван от Франция с 4, а Сърбия е трета с 3 точки.


image0 (9K)