България осъмна с още двама заразени с коронавирус, станаха 43!

„Още два нови положителни проби за коронавирус са регистрирани до момента, така стават 43, остават двама починалите. Новите положителни проби са от София и Плевен. Стабилно е състоянието на диагностицираните до момента, в „Пирогов“ има пациент с инсулт и двустранна пневмония, но няма нужната интубация. Това каза на редовния си сутрешен брифинг ген. проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА и Кризисния щаб за борба с коронавирус.

„В Гърция 228 са регистрирани, в Румъния 123, 19 в Северна Македония, 46 са в Сърбия, в Турция – 6. Разширява се броят на подложените на задължителна карантина, вече и Испания е включена в рисковите държави“, каза още той.

„Сформирани са групи за издирване на контактни лица, в тях участва МВР и РЗИ. Има идеи за мобилизиране на служители от Агенцията по контрол на храните, защото има недостиг на хора. Приятно съм изненадан от бързото набиране на доброволци в „Александровска“, в такива моменти се виждат истинските достойнства и моралните качества на нашата гилдия, до момента се демонстрира бърза реакция и висок професионализъм“, заяви генералът.

 

 


image0 (9K)