България излиза за реванш срещу Иран

Българският национален отбор по волейбол излиза за реванш срещу Иран тази вечер в Арена Армеец. Точно преди седем дни „лъвовете“ загубиха от азиатците с 1:3 (22:25, 20:25, 25:22, 19:25) в мач от група D. Победата в днешния двубой е задължителна, както и успехите в мачовете срещу САЩ и Канада, за да може възпитаниците  на Пламен Константинов да се класират сред най-добрите 6 и да отпътуват за Торино, където ще се борят за златото.

„Ако постигнем 3 победи ще бъде над очакванията на всички, но не е и невъзможно. На момчетата им липсва малко вяра един към друг в тежки моменти. Когато играеш вкъщи, е по-трудно, но трябва да се научим да използваме публиката. Доволен съм от всички мачове  в груповата фаза с изключение на този срещу Иран. Дано този път да е по-различно“, заяви Константинов преди на пресконференция преди мача.

[ad id=“225664″]

„Ще се опитаме да се представим на най-високо ниво в предстоящите срещи. Справихме се добре във Варна надявам се да го направим и в София. Ще се борим, същото се очаква и от българите. Очаквам да се получи великолепен мач“, коментира Игор Колакович –треньорът на Иран.

Единственият проблем пред националният ни селекционер е отсъствието поради контузия на Теодор Тодоров.

Двубоят започва от 20:20 часа и ще можете да го гледате по БНТ1.

 


image0 (9K)