България е на полуфинал в III група за Купа „Дейвис“

България се класира за полуфиналите в III група на зона „Европа“ за Купа „Дейвис“, неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже.

Тимът ни спечели група „А“ след победи над Гърция и Армения. Днес момчетата на Тодор Енев поведоха с 2:0 победи срещу южните ни съседи и обезсмислиха двубоя на двойки.

Във втория мач на сингъл Александър Лазов се наложи над Йоанис Стергиу с 6:3, 6:4 за 77 минути. По-рано пък Димитър Кузманов постигна победа над Харалампос Капоянис с 6:7 (6), 6:2, 6:4.

„Излизаме да се борим във всеки мач и се надявам, че съм успял да се справя с напрежението по-добре. Старая се да не се поддавам на напрежението и да гледам точка за точка. Нямам претенции за следващия съперник. Естествено, че съм оптимист за утре. Излизаме пределно мотивирани и ще се борим за победа“, каза Лазов след успеха над Стергиу.

На полуфиналите България ще се изправи срещу Република Ирландия или Черна гора. Победителят от сблъсъка ще се класира за II група на Евро-африканската зона на Купа „Дейвис“.

Източник – БНТ


image0 (9K)