България е домакин на Унгария в плейофа за Евро 2020

Националният отбор по футбол ще играе с Унгария в плейофите за класиране на Евро 2020. България ще е домакин в мача на 26 март.
Пет дни по-късно победителят ще играе финал срещу Исландия или Румъния. Жребият отреди възможността България да е домакин и във финала, ако се класира за него.

България се представи много слабо в квалификациите за европейското и зае предпоследното място в групата си след една победа от осем мача. Промененият правилник и добрите резултати от Лигата на нациите осигуриха втора възможност на отбора да стигне до европейското и до първо голямо първенство по футбол след Евро 2004.

Унгарците имаха възможност да се класират за европейското до последния кръг от квалификациите, но загубиха от Уелс като гост. Отборът остана четвърти след четири победи в група с Хърватия, Уелс, Словакия и Азербайджан.
Европейското първенство по футбол за пръв път ще се проведе из целия континент. Домакини ще са 12 града в 12 държави, като това се прави по случай 60-ата годишнина от европейските финали.
До момента 20 отбора заслужиха място на Евро 2020. Другите четири ще бъдат определени след плейофите.

 

Източник – Дневник


image0 (9K)