България допусна позорна загуба с 0:6 от Англия

България допусна позорна загуба с 0:6 от Англия в квалификациите за Евро 2020. Рашфорд (7), Баркли (20, 32) Стърлинг (45, 69) и Кейн (85) вкараха головете във вратата на Плямен Илиев.

Мачът очаквано започна с натиск на гостите и още в 7-ата минута след пробив от дясно на българската отбрана, Маркъс Рашфорд мина покрай двама защитници в бяло и отправи безмилостен изстрел под гредата на Пламен Илиев. 1:0 за Англия.

Последва отговор от България, но Пикфорд се справи с шута на Ивелин Попов.

Само 12 минути по-късно резултатът стана 0:2. След моногоходова атака Стърлинг игра на двойно подаване с Кейн и първият отправи удар, който се оказа голов пас за Рос Баркли.

Малко преди половин час игра, двубоят беше прекъснат поради расистки възгласи от българската публика. Дикторът на стадиона прочете антирасистко съобщение, което е стъпка 1 от тристепенния процес за прекратяване на мач при наличието на расизъм на стадиона.

След подноваването на играта Англия поведе с 3:0. Хари Кейн центрира към малкото наказателно поле, където Баркли връхлетя върху топката и отбеляза с глава втория си гол с глава.

Малко преди края на първата част играта отново бе спряна. Отново причината бяха расистки обиди. По време на паузата група фенове напусна стадиона. Играта бе подновена и в последната минута на продължението, Стърлинг направи резултата разгромен след светкавична контраатака на „Трите лъва“.

Натискът на отбора на Гарет Саутгейт продължи и след почивката. Пропуски направиха Кейн, Стърлинг и Баркли.

В 69-ата минута Стърлинг вкара втория си гол в срещата след извеждащо подаване на Кейн. Крилито на Манчестър Сити остана очи в очи с Пламен Илиев и не сбърка за 5:0.

7 минути преди края на редовното време Хари Кейн уцели гредата на българската врата, но след това нападателят на Тотнъм не сбърка. Кейн пое сбъркана от Галин Иванов топка, успя да премине покрай Хаджиев и прониза Илиев за смазващото 6:0 за Англия.

До края Джейдън Санчо имаше възможност да отбележи, но не успя да го направи.

Така България остава без победа в евроквалификациите и записа най-разгромната загуба в домакинство в историята си.


image0 (9K)