Българите правят разходи за покупка или построяване на жилище

Българите са резервирани по отношение на положителни промени във финансовото си състояние, но въпреки това нагласата да харчат повече пари за жилища расте.

[ad id=“225664″]

Това показват последните наблюдение върху потребителските нагласи на Националния статистически институт (НСИ), цитирано от в. Монитор.

През октомври общият показател на доверие на потребителите намалява с 0,7 пункта спрямо юли, което се дължи на пониженото доверие сред населението както в градовете, така и в селата. Общата оценка на хората за настоящото развитие на икономическата ситуация в страната през последните дванадесет месеца се запазва на равнището от предходното наблюдение.

Очакванията за следващите дванадесет месеца се наблюдава известно подобрение в мненията на живеещите в селата за разлика от населението в градовете, което изразява малко по-негативни прогнози в сравнение с три месеца по-рано.

[ad id=“255238″]

Оценките на потребителите за настъпилите промени във финансовото състояние на техните домакинства през последните дванадесет месеца, както и очакванията им за следващите дванадесет месеца, са по-резервирани спрямо три месеца по-рано. С

През октомври се регистрира леко подобрение на общата оценка на настоящата ситуация да се правят разходи за покупка на предмети за дълготрайна употреба. Позитивна е и нагласата на сънародниците ни относно извършването на разходи за „покупка или построяване на жилище (вила)“ и за „подобрения в дома“ през следващите дванадесет месеца.

Прогнозите на безработицата в страната  на нашенците са, че ще има съкращаване на персонал през следващите дванадесет месеца, като според населението в селата то ще бъде с по-високо темпо.


image0 (9K)