Важна новина за българите във Великобритания

Великобритания не може да остане в рамките на единния европейски пазар, защото това би означавало да не напуска Европейския съюз изобщо. Това заяви британският премиер Тереза Мей в реч в Лондон пред британски депутати и посланици на чужди държави.

Гражданите на страните от Европейския съюз щели да бъдат добре дошли на Острова след „Брекзит“ (решението Великобритания да напусне Европейския съюз). Мей уточни обаче, че британските власти щели да контролират броя на хората от тези държави. Сред тях са и българите (бел. ред.). 

[ad id=“255238″]

Тереза Мей каза, че нейната страна няма да плаща „огромните вноски“ в бюджета на Европейския съюз. Въпреки това щяло да има споразумение за „възможно най-свободната търговия на стоки и услуги между Великобритания и страните от Европейския съюз“. Редица влиятелни политици от Европейския съюз обаче многократно обявиха, че британците няма да се ползват с привилегиите на единния европейски пазар, ако го напуснат.

Британският парламент ще има последната дума за окончателното споразумение между Обединеното кралство и Европейския съюз, подчерта премиерът Тереза Мей.

 

 


image0 (9K)