Българин си купи за 3 милиона паунда къща в елитен квартал на Лондон

Компютърен специалист от България си купи къща на стойност 3 милиона паунда в един от елитните квартали на Лондон.

Става въпрос за аристократичния район Хампстед – един от зелените и предпочитани части на мегаполиса. В Хампстед са живяли известни личности като Джон Голсуърти, Робърт Л. Стивънсън, Зигмунд Фройд, поетът Джон Кийтс и още много популярни мъже и жени, пише „Стандарт“.

[ad id=“225664″]

35-годишният Веселин Стоев е в Лондон от 8 години. Той е успял да направи кариера в компания за софтуер, която има офиси в 23 държави от три континента. Първоначално Веселин започнал работа с месечна заплата от 3500 паунда, но след като успял да се наложи като един от водещите експерти, вече получава над 120 хиляди паунда на година плюс отлични бонуси.

Къщата обаче успял да купи, след като направил няколко много успешни лични инвестиции на фондовите борси, които му донесли много добри печалби.  Той е започнал „да играе“ на борсите в Лондон и Ню Йорк преди 5 години. Тогава е инвестирал първоначално 2000 паунда лични пари. След години сумата се увеличила до 9 хиляди паунда. Веселин постоянно увеличавал както личните инвестиции, така и печалбите. В крайна сметка стигнал до сума в размер на 1,8 милиона паунда. Той изтеглил всичките си печалби, но взел и кредит, за да купи къщата. Младият българин се смята за един от успелите наши сънародници в Обединеното кралство.


image0 (9K)