Българин размаха мачете в истанбулски ресторант, полицията го спря с 20 куршума

33-годишният български гражданин Милен Бахчеванов влетя в истанбулски ресторант с мачете, започна да троши, а при последвалата полицейска акция бе прострелян смъртоносно. Това съобщават истанбулските медии, цитирани от 24rodopi.com.

Трагедията се разиграла след 22.00 часа в район „Байрампаша“, в ресторант на булевард „Кямил Балкан“. Клиентите, които първоначално изпаднали в ужас от гледката на разярения мъж с мачете, който започнал на троши инвентара вътре, започнали на снимат с телефоните си полицейската операция за неутрализирането на опасния нападател. Милен Бахчеванов се опитал за вземе заложници, но набелязаните лица успели да избягат навън. Всички клиенти на заведението излезли на улицата, а българинът продължил да троши. Направен бил опит да обезвредят нападателя с използването на водна струя, но безуспешно.

„Дошлите полицаи му казаха да се предаде, но той тръгна срещу тях, замахвайки мачетето. Чуха се 19-20 изстрела. Раниха го и откараха в болницата“, разказва пред репортер на DHA очевидец.

Милен Бахчеванов бил ранен в крака. След оказаната първа помощ на място, той бил откаран с линейка в болницата. Починал е от кръвозагуба, въпреки опитите на медицинския екип да спасят живота му.

„От 30 години живея в „Йълдъръм“, това е спокойна махала. За първи път се случва такова нещо. Вчера този човек е дошъл тук с 10-15 души“, това пък твърди местен жител.


image0 (9K)